Kurser och föredrag

Är du terapeut eller på väg att bli och vill få en bra, snabb och billig analysmetod? Att tolka en droppe blod i ett mikroskop kan ge dig detta.
Nu är det dags för ytterligare en kurs i levande blodanalys 4 dagar under hösten.
Anmäler du dig och betalar före 1 september ger vi rabatt på kursavgiften, sen nedan

Via mikroskopering av en droppe blod på ett objektglas får du som hälsoterapeut ett bra instrument att tolka dina klienters hälsostatus.

Vi går igenom blodprovstagning i teori och praktik.
Blodets olika beståndsdelar och funktion
Orsaker och behandlingsförslag

Bland annat lär du dig tolka :
De röda blodkroppar visar på näringsbrister som brister av järn, folsyra och vitamin B12, mjältens funktion, antioxidantnivåer i cellmembranen, elektrisk laddning i cirkulationssystemet

De vita blodkropparna, neutrofilerna, lymfocyterna och eisinofiler visar hur immunsystemet jobbar, bla om det finns tillräckligt med näring, eller närvaro av svamp eller mask

Koagulationsfaktorer som trombocyter och fibrin visar hur blodcirkulationen fungerar

Vi tittar också på mikroorganismer som bakterier, jäst, amöba som ger tarmproblem. Fenomen som visar hur lever och njurar fungerar.
Artefakter (skräp)

Kursen passar både dig som inte har mikroskoperat blod tidigare, men även dig som har gjort detta och vill ha en repetition. Du lär dig de viktigaste grunderna för att komma igång i praktiskt arbete och vi utvecklar olika resonemang.
Kursen bygger på bildvisning och teori, blodets uppbyggnad och funktion, hur vissa fenomen uppstår,
behandlingsförslag samt praktikfall.
Vi mikroskoperar blod på de deltagare som vill och tolkar gemensamt detta.
Kursen är i två block där det ena bygger på det andra.

2 dagar vid 2 tillfällen (block.)
Block 1. 12-13 oktober. 2019
Block 2. 14-15 december 2019
Tider: Lördag kl. 10-17. Söndag kl 10-16.

Var: Hälsans hus, Fjällgatan 23b, Stockholm

Föreläsare: Karin Fredriksson & Johan Lennstam
Karin och Johan har båda lång erfarenhet att jobba som närings och örtterapeuter och att jobba med mikroskopering av blod. Kursens upplägg är att gå igenom blodanalys i teori samt praktiska övningar genom att titta på mikroskoperat blod på storskärm och diskutera vad vi ser i blodet.

Pris: 6000 kr exkl. moms för hela kursen. (7500 kr inkl moms)
Anmäler du dig och betalar före 1 september får du 10% rabatt på kurspriset (5400 kr+moms).

Repetitionsrabatt för dig som tidigare gått levande blodanalys hos Karin Fredriksson, Johan Lennstam eller Mic Mc Mullen.
30% rabatt om du anmäler dig och betalar före 1 september (4200 kr+moms)
20% rabatt om du anmäler dig efter 1 september (4800 kr+moms)

Anmälan tas emot löpande och i mån av plats. Din anmälan räknas då du har betalt in anmälningsavgift 1000 kr.
Anmälan till karin@halsosamtliv.se

Vi månar om att alla ska kunna delta, kursen är fri från parfymer och parfymerade produkter

våren 2015

MAT SOM MEDICIN – PROCESSKURS I MAKROBIOTIK 

Ordet makrobiotik kommer från grekiska och betyder storslaget liv. Inom makrobiotik är det centralt att finna en jämvikt eller balans som vi brukar säga i vår kropp och själ. Maten är central inom makrobiotiken för att uppnå och bibehålla hälsa, hur den väljs och hur den tillagas.
Vi fem tillfällen går vi igenom de olika säsongerna, vad som kännetecknar dem och vilken mat vi kan äta för att bäst fungera efter årstiden. I kursen ingår grundläggande historia om makrobiotik, kunskap om yin och yang och hur vi använder det i vardagen, matens betydelse för hälsan, hur vi kan använda huskurer, dvs det vi har i skafferiet som medicin. Varje kursdag inleds med att vi tillagar och äter en gemensam måltid.

DD 10.00-16.00
TRÄD – VÅREN

Grundläggande historia om makrobiotik
Hur vi förbereder oss för våren och vad som kännetecknar våren
Hur vi lagar säd och kunskap om olika sädesslag

DD kl 10.00-16.00
ELD – SOMMAREN

Yin och Yang motpolerna där den ena är beroende av den andra
Hur vi förbereder oss för sommaren och vad som kännetecknar sommaren
Matlagning inför sommaren
Olika grönsaker och olika sätt att laga grönsaker

DD kl 10.00-16.00
JORD – SENSOMMAR

7 kriterier för hälsa – 7 steg till sjukdom
Hur vi förbereder oss för sensommaren och vad som kännetecknar sensommaren
Vad finns det för olika vegetariska proteiner och hur lagar vi vegetariska proteiner
Vilka animaliska proteiner är ok och hur väljer vi dem?

DD kl 10.00-16.00
METALL – HÖST

7 förhållningssätt till hälsa
Universums ordning
Hur vi förbereder oss för hösten och vad som kännetecknar hösten
Vad finns det för olika alger och hur kan vi tillaga dem

DD kl 10.00-16.00
VATTEN – VINTER

Kropps och ansiktsdiagnostik
Hur vi förbereder oss för vintern och vad som kännetecknar vintern
Huskurer

När: fem till fällen under året, se ovan.
Var: Södermalm i Stockholm.
Kostnad: Hela kursen kostar 4900 inkl moms. I kursavgiften ingår allt kursmaterial samt dokumentation. Vill du komma enstaka tillfällen kostar det 1100 kr per gång.
Anmälan eller frågor: Karin Fredriksson e-post karin@halsosamtliv.se tel . 073-7749787

——————————————————————————–

Mat som medicin
Stärk din självläkande förmåga
Fyradagarskurs i Stockholm
Steven Acuff och Karin Fredriksson
Datum ej fastställt.

Unna dig några lärorika dagar med god mat och mycket kunskap om mat och hälsa.

Många lider av både övervikt och näringsbrist i dag. Sjukdomar som förr kom i en hög ålder debuterar idag mycket tidigt. Detta har sina rötter i vad vi äter. Hur ska vi då äta för att få den hälsa vi vill ha? Hur ska vi äta för att förebygga olika sjukdomar? Hur ska vi äta för att hjälpa kroppens egna hjälp-till-självhjälp system?

Kom till en kurs där din hälsa står i fokus. Vi träffas i en liten grupp så det finns mycket utrymme för var och en. Vad kan du göra för att stärka kroppens självläkande förmåga och hålla dig frisk? Vår kropp och vårt immunsystem har en enastående självläkande förmåga. Du får både en teoretisk örståelse att stå på samt kunskap om hur du ska omvandla detta i praktiska livet.

Steven Acuff som är internationell föreläsare och kostrådgivare delar med sig av sin mångåriga erfarenhet av hälsosam kost under denna vecka. Karin Fredriksson är Shiatsuterapeut och kostlärare står för de praktiska passen. Båda har rötter i österländsk medicin (makrobiotik) och också kunskaper i ny västerländsk medicinsk forskning. Kursen ger dig både en teoretisk förståelse att stå på samt redskap för hur du ska omvandla detta i praktiska livet. Kursen vänder sig både till dig som vill äta vegetariskt eller animaliskt protein.

Kursen är lämplig både för dig som vill arbeta med din egen hälsa och även för dig som är terapeut och vill vidareutveckla dig. Se även separat infoblad.

Datum :
Plats: Centrala Stockholm

Pris :  kr, vilket inkluderar; praktisk och teoretisk kurs, alla måltider, kursdokumentation samt en kostrådgivning i grupp med Steven Acuff, dvs var och ens hälsa gås igenom med hjälp av kropps- och ansiktsdiagnostik och man får med sig en djupare personlig förståelse om vad man ka göra för att förbättra sin egen hälsa. Kostnad för resa och inkvartering tillkommer. Behöver du hjälp med inkvartering finns fina vandrarhem i närheten. Det finns även andra möjligheter, kontakta Karin om du behöver hjälp med detta.

Kursen hålls på svenska.

Anmälningsavgift  kr inbetalas på pg:115 39 19 – 4. Platsantalet är begränsat och tas emot löpande vartefter anmälningsavgiften betalas in. Anmälningsavgiften är inkluderad i totalpriset och återbetalas endast vid sjukdom och mot uppvisande av läkarintyg.

Frågor och anmälan: Karin Fredriksson e-post: karin@halsosamtliv.se telefon: 08-6446125 eller 073-7749787

 

 

Karin Fredriksson är shiatsuterapeut, su jok akupunktör samt kost, näring och hälsorådgivare med rötter i både österländsk och västerländsk medicin. Hon har också kurser i olika fermenteringsmetoder så som mjölksyrejösning, surdegsbakning och misotillverkning samt hälsosam mat ochi makrobiotisk matlagning (hälsolära med rötter i asien)

Steven Acuff har erfarenhet av att arbeta med hälsokost sen 1970-talet. Han har bla. bedrivit kursgårdar i Sverige under 1980 och 90- talet. Under sex år har han varit kostrådgivare vid Habichtswaldkliniken i Kassel, Tyskland med inriktning på onkologi.

Sen slutet på 1980-talet är Steven flitigt anlitad internationellt och håller uppskattade kurser och föredrag på flera språk och i anslutning därtill erbjuder han personlig kostrådgivning. Förutom de europeiska länderna besöker han Asien, Australien, Nya Zeeland, Ecuador, USA och Kanada. Många människor kan tacka Steven för sin hälsa.

——————————————————————————–

Mat som medicin – Stärk din självläkande förmåga
Två-dagarskurs med Karin Fredriksson

En fördjupad praktisk och teoretisk genomgång av hur du kan stärka din hälsa genom att äta och laga rätt mat. Du kommer att få redskap att stärka hälsa, vitalitet och friskfaktorer. Utgångspunkten finns i Makrobiotiken, kompletterad med modern forskning och kostkunskap. Kursen är lämplig för alla som vill få förståelse för hur du ska gå tillväga att förändra din hälsa till det bättre. Både teori och praktik. Vi använder både vegetariskt och animaliskt protein.

När: planeras
Var:
Kostnad: kr inkl material och kompendium
Anmälan eller frågor: Karin Fredriksson e-post karin@halsosamtliv.se tel . 073-7749787

——————————————————————————–

Mjölksyrning av grönsaker och baljväxter
Endagskurs med Karin Fredriksson

Lär dig göra dna egna mjölksyrejästa grönsaker. Mjölksyrade grönsaker är gammal konserveringsmetod, väldigt lätt att göra själv. Grönsakerna blir rika på vitamin-b och c, samt innehåller mängder av fina probiotka-bakterier som gör gott i magen. Vi gör fyra olika slags mjölksyrningar så du kommer att klara dig bra efter kursen.

Datum:
Var: Södermalm Stockholm
Kostnad: kr inkl något litet att äta och material samt kompendium
Anmälan eller mer info:Karin Fredriksson e-post karin@halsosamtliv.se tel . 073-7749787

——————————————————————————–

Tillverka din egen miso
Endagskurs med KarinFredriksson

Miso är en fantasisk nyttig enzymrik pasta fermenterad tillsammans med koji (jäskultur) och någon baljväxt. Oftast är den gjord på sojabönor, men kan också göras på andra baljväxter. Denna pasta kan man ha i soppor, salladsdressingar, pålägg mm. Miso har en rund fyllig smak som varierar beroende på hur länge den har fermenterats. Vi kommer under denna dag tillverka miso från andra baljväxer än sojabänor. Det är inte svårt och man kan tillverka miso överallt, innomhur, i ett förråd eller utomhus. För närvrande har jag 50 kg miso som står och jäser i vardagsrummet.

Datum: planeras
Var: Södermalm Stockholm
Kostnad: kr inklusive litet att äta, material samt kompendium
Anmälan eller mer info: karin@halsosamtliv.se08-644 61 25 eller 073 – 774 9787

———————————————————————————-

Frågemiddag /Infomiddag

Välkommen på frågemiddag! Kom själv eller ta med en vän.
Vi träffas hemma hos Karin i det stora köket.
Vi pratar makrobiotik, makrobiotisk mat och allt runt detta och viktigast du kan ställa frågor.

Det blir mat som gynnar hälsan. Bara nyttiga råvaror och ingredienser.
Här kan du få smaka god och nyttig mat, samma som vi tillagar på kurserna möjlighet att ställa frågor och du får träffa andra som är intresserade av hälsosam mat.
Max 12 personer.

När: planeras
Plats: Södermalm i Stockholm
Kostnad: kr
Anmälan eller mer info: karin@halsosamtliv.se
08-644 61 25 eller 073 – 774 9787

———————————————————————————-

Kurs när det passar dig

Är ni några stycken och vill ha ett föredrag eller matlagningskurs är ni Välkomna att kontakta mig. Jag skräddarsyr efter era behov.

Du kan även få hjälp med matlagning till någon vardag eller festmiddag, kurs eller ”event”.

Välkommen att kontakta mig för förslag till upplägg!

Karin Fredriksson
e-post: karin ( at) halsosamtliv.se
tel: 08-6446125 eller 073-7749787